Om Anna

”Min vision är ett arbetsliv där framgång börjar
inifrån och där människor har det bra”DSC_2900

Jag älskar intern kommunikation! Det är därför jag föreläser. Jag vill att människor ska känna mer engagemang i sina liv och i sitt arbetsliv. För livet är kort.

Min drivkraft som föreläsare föddes när jag själv gick vilse i prestationerna, kraven, stressen, de tunga styrdokumenten med många ord men som ingen läste. Det förvånade mig att se hur långt avståndet kunde vara mellan ledningen och medarbetare och mellan huvudkontor och verksamheterna. Det förvånade mig att se att människor, det mänskliga i oss inte fick större fokus på jobbet. Eller hur människor gömde sig bakom sin titel – rädda av att avslöja vem de egentligen var.

Jag har egentligen bara ett budskap – sen rymmer det hundratals verktyg och metoder för att lyckas. Men budskapet är enkelt: människor är det viktigaste kapitalet som finns. Och den interna kommunikationen med och mellan människorna avgör den externa framgången. Mår medarbetarna bra gör kunderna också det.

Jag har en filosofie magisterexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap, utbildad vid Umeå Universitet och vid Södertörns högskola. Därutöver är jag vidareutbildad inom Praktisk Processledning, Projektledning i flera omgångar, Klart Ledarskap och Medieträning (Berghs School of Communication.)

Jag har tidigare ansvarat för Systembolagets interna kommunikation och är idag kursansvarig på Berghs School of Communication. Jag är också verksam konstnär och har både ateljé och kontor i Gustavsbergs hamn.

DET HÄR VILL JAG ALLTID LEVERERA

illustration_42

ÄKTHET: Jag tar ansvar för det jag levererar. Jag är öppen, intresserad och lyhörd. Jag är mänsklig och generös. Ledarskap och intern kommunikation är ett långsiktigt arbete. Därför levererar jag inte guick-fix utan det som som ger resultat, även om resultatet är ett endaste steg.

KREATIVITET:  Jag vill att den jag träffar ska våga! Allt behöver inte vara färdigt. Det är bättre att testa idéer, lära sig av erfarenheten och bedriva utveckling som en kreativ levande process. Jag vill inspirera till att upptäcka nya vägar. Jag vill ingjuta mod i att det mesta är möjligt. Jag vill att fler ska våga skapa.