Helgen som var och veckan som kommer

Helgen som var: Jag badade två gånger, rullade köttbullar, visade min systerson till brandstationen och tittade på en brandbil och jag läste ut Häxan av Camilla Läckberg. Dessutom hade jag mamma och pappa på besök från Umeå. Väldigt bra.

Veckan som kommer: Vi har möte med pedagogiska rådet på Berghs på måndag. Älskar det sammanhanget. Vi försöker oss på att stötta lärarrollen till en ännu bättre pedagogik. På tisdag ska jag träffa en kommun som behöver stöttning för att få fart och fokus på kommunikation i ledningsgruppen. “Kommunikation har ingen prioritet” är problembeskrivningen. Den hör jag ofta. Då gäller det att ta det varligt, en sak i taget. Ofta beror det på okunskap snarare än illvilja. Kommunikation är inte särskilt greppbart och det behöver göras tydligt och konkret. Människor vill ha ramar, veta när de gör rätt. Det ska jag försöka hjälpa till med. På onsdag ska jag köra till Katrineholm och träffa SKF. En av våra mer anrika verksamheter. I vanliga fall brukar jag inte tänka på sådant som “kullager” men nu har jag börjar läsa in mig. Sen på torsdag och fredag träffar jag Stockholms läns landsting som har tagit fram ett jätteinspirerande miljöprogram som verkligen kommer att påverka båda människa och miljö till det bättre. Nu gäller det bara att få fart i kommunikationen så att så många som möjligt agerar tillsammans i en mer hållbar riktning.

Sen ska jag ta helg.

Har jag sagt att jag äntligen fått en egen ateljé i Hänkelhuset i Gustavsbergs hamn. Fönstren är stora och välvda och ljuset sipprar in från himlavalvet. Känner på mig att det blir en skön plats för kreativiteten att få den fart den önskar och behöver.

Snart är det sommar!!!