Konstnärskapet

Måleri är frihet, det blir som det blir. Jag vet aldrig vart det ska sluta när jag börjar. Vissa målningar kommer i ett svep och andra föds fram, lager efter lager under flera år. Jag jobbar mestadels i akryl för det inbjuder till lekfullheten i att hälla och drälla, måla över och måla om. Förutom några kvällskurser och Vedic Arts grund- och fortsättningsutbildning är jag självlärd.

Mina målningar är mina läromästare. Titlarna kommer till mig först när jag lyssnat målningens budskap. Ofta återkommer jag till det som fascinerar mig mest: konsten att vara en människa, vilket inte alltid är så lätt.

Jag har haft flera uppskattade utställningar och arbetar förutom med måleri också med textil och konstryck. I Umeå har jag inrett den populära restaurangen Tapas. Mina konstverk syns i den grafiska profilen såväl som på bardiskarna. Här kan du läsa om när Västerbottens kuriren intervjuade mig inför öppningsutställningen. Artikeln öppnas som en pdf.

Jag är född och uppväxt i Umeå fast idag bor jag i vackra Höjdhagen i Gustavsberg. Min ateljé har i Gustavsbergs Hamn.

Ett särskilt tack vill jag rikta till Jonna och Peppe Jakobsson och Skaparladan, vars verksamhet alltid inspirerat mig genom åren. Tack för att ni följde er dröm, den banade väg för min.

© Anna Almberg. Alla bilder på denna sida skyddas inom lagen för upphovsrätt.

Välkommen till www.annaalmbergshop.se >> för att se originalverk och vem vet kanska handla lite färgglädje till dig själv!