Livet från en annan vinkel

Om några veckor ska en son komma till oss, om allt går som det ska och om storken hittar rätt adress. Livet, det är intressant att byta plats i livet. Just nu är jag sjukskriven på heltid. Kroppen värker och så har jag ätit för lite spenat så blodvärdet behöver komma upp sig. Så jag sitter här hemma på Värmdö och tittar på hösten som rullar in. Löven som går från orange till brunt och så noterar jag förvånat grannens extremt röda äpplen som fortfarande sitter kvar när de flesta andras har ramlat ner. Mina sociala flöden är fullproppande av prestation och leveranser. Själv ska jag kanske, om fötterna inte gör för ont laga ihop en köttfärspaj. Det är ett identitetsbyte att gå från platsen “nu ska jag förbättra arbetslivet, tala för folket och hinna med så många föreläsningar det går” till den tid som är nu. Det skaver lite. Då och då undrar jag det alla egna företagare undrar, finns marknaden kvar sen? Glöms jag bort mellan amningskudden, zinksalvan och den nya vagnen från Emmaljunga? Det är bara tankar – sådana som kommer och går. Kanske viktigt att bara låta alla tankar flöda. 

När jag föreläser pratar jag ofta om vikten av att ta paus. I vardagen, var dag. I pausen föds kreativiteten, idérikedomen och framåtrörelse. Pausen är en förutsättning för kraft. Det ligger något i det. Mitt i rörelsen för att få upp benen i ett perfekt högläge i soffan kommer jag på nya saker. Tankar som jag vet kommer betyda något sen. Som tanken som kom förra veckan. I tio år har jag utgett mig för att jobba med intern kommunikation men det är inte helt sant kom jag på nu. Oups! Det som verkligen intresserar mig är relationer. 

Min drivkraft är inte kommunikation i sig, drivkraften är att vi ska vara mer rädda om själva och varandra. Kommunikation är inte målet, det är vägen till starka relationer. Vi-känsla, förtroende och må-bra-kapital. Livet är så himla kort, arbetslivet likaså. Vår relation till oss själva, våra medarbetare eller till vår ledare utgör bottenplattan för trivsel, arbetsglädje, engagemang och således också resultat. Så, jag är en “lovemaker” snarare än en kommunikationskonsult. Är inte det en vacker tanke? Vi får se vart tankarna leder. Nu ska jag ingenstans, och ingenting behöver bli någonting annat än vad det är även om tanken om att tydliggöra vad jag menar inspirerar mig.  

Min bästa stund om dagen är när jag tänder ett doftljus av sandelträ, hunden är rastad och Andreas kommer hem och klappar på mig. I mitt tillstånd förstår jag mer om att kroppen behöver kramar för det utsöndrar lugn, vi kallar det oxymedicin hemma. Ett annat ord för oxitocin och endorfin. Nära livet på nått sätt är tiden som är nu. Små saker är vidunderliga. 

Ha en fin dag, den är din.

Anna