Sudda sudda och du skall se!

Pingsthelgen är här. Kärlekens högtid då paren äntligen fick möjlighet att möta varandra i det hårt stretande bondesamhälle som var många av våra förfäders verklighet. För mig är maj i allmänhet en tid av pånyttfödelse. Jag föddes själv i maj, men mest av allt tänker jag på det som spirar igen. Backarna av vitsippor. Kullarna av liljekonvalj och gräset som blir högt från ingenstans. Jag försöker varva dagar av jobb med dagar då jag ser mig om. Fyller på depåerna och njuter. Gör du detsamma? 

Är inte våren en enda stor utopi? Varenda år är det samma sak. Jag märker det hos alla mina kunder. Så mycket ska bli färdigt före semester. Det gäller att köra på hela vägen i i kaklet, stappla in i semestern och öppna upp första dagen av ledighet med en utmattningsförkylning av rang. Min rekommendation är att fundera på vad som egentligen är ett måste. Vad brinner? Och vad kan egentligen vänta tills augusti? Finns det ens en mottagare för det du försöker leverera?

Min bild är att de flesta liksom inte orkar så mycket mer nu. Det börjar trappas av. I juni ska ungen ha stundetmottagning. Klänningen ska inhandlar och Idas sommarvisa ska tränas in. Sen ska perennerna ner i jorden. Grillen ska skrapas med stålull. Maskrosorna bekämpas. Och så nyser vi till råga på det. Pollenattackerna avlöser varandra. Kropparna suktar efter det första doppet. Själen längtar efter havsbris och vidd ute med båten. Knappast nya jobb-leveranser, fler underlag att läsa eller nya projekt som ska startas upp. Så, min pingstpresent till dig är att budskapet om att ta det lugnt. Reflektera över varför du gör vad du gör? För att själv glänsa eller för att det du gör på allvar bidrar till ökad produktivitet? Våga sudda bland dina göramål så ska du se att du plötsligt ser en värld grön av klorofyll! 

Trevlig helg!