Inget har lärt mig mer om livet och om ledarskap än mitt eget konstnärskap!

Konstnär Anna Almberg

När jag inte föreläser så är jag ofta konstnär i min ateljé i Gustavsbergs Hamn. Det finns en fantastisk frihet i att vara i en färgglad lekfullhet och låta fantasin få stort spelrum. Jag har lärt mig så mycket om både självledarskap och livet genom mitt konstnärskap, den inre dialogen är helt central och du behöver båda mod och stillhet för att våga skapa.

Jag målar sällan avbildande, istället utgår jag från processen. Kanske hade jag en inledande idé som sedan kom att bli något helt annat. Vi som jobbar med intern kommunikation kan lära något av det. Om du planerar för mycket inledningsvis så missar du impulsens och kreativitetens möjligheter.

Om du själv är intresserad av att utveckla ditt skapande och ditt måleri så kan jag rekommendera Skaparladan och dess olika verksamheter ute på Rådmansö utanför Norrtälje. De har betytt mycket för mig.

Jag har haft flera uppskattade utställningar och arbetar förutom med måleri också med textil och konstryck. Mina målningar finns också med i mina föreläsningar. Vem vill se en tråkig powerpoint när det går att fylla bilderna med konst? I min uppväxtstad Umeå har jag inrett den populära restaurangen Tapas Bar Deli vilket jag är stolt över!

© Anna Almberg. Alla bilder på denna sida skyddas inom lagen för upphovsrätt och får inte spridas eller användas i något sammanhang utan mitt godkännande.

Exempel på tidigare sålda verk