Om Anna Almberg

Mår människorna bra gör organisationen också det!

Anna Almberg är en av Sveriges främsta föreläsare inom intern kommunikation och kommunikativt ledarskap. Hennes fasta övertygelse är att bra kommunikation är en förutsättning för ett hållbart arbetsliv. Mår människorna bra gör organisationen också det.

När den interna kommunikationen inte fungerar får det snabbt negativa konsekvenser i form av rykten, dåliga relationer, ökad stress och otydlighet. Och det i sin tur märks i kundmötet eller i sviktande resultat på sista raden. Fungerar det: ja då uppstår engagemang, handlingskraft och arbetsglädje. 

Anna delar generöst med sig av sin expertis och ett driv som smittar av sig. Många av Sveriges mest framgångsrika företag och största organisationer har anlitat henne som strategisk rådgivare så väl som inspiratör. Deltagarna: ledare, medarbetare och kommunikatörer brukar säga att hennes föreläsningar varit det bästa de varit med om och hon får ofta allra högsta betyg för sina genomföranden. 

Hon beskriver själv sina framgångar med att hon har en äkta passion för det hon berättar. För som hon brukar säga: ”vi har bara ett liv här på jorden och av det spenderar vi en stor del på jobbet så låt oss hjälpas åt att förbättra arbetslivet. Gladare medarbetare skapar på sikt en gladare värld”.

Hon har tidigare ansvarat för Systembolagets interna kommunikation. Idag är Anna är ofta keynote speaker och är dessutom kursansvarig på Bergs School of Communication som flera år i rad utsetts till världens bästa kommunikationsskola. 

Anna Almberg har en filosofie magisterexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap, utbildad vid Umeå Universitet och vid Södertörns högskola. Därutöver är jag vidareutbildad inom Praktisk Processledning, Projektledning i flera omgångar, Klart Ledarskap och Medieträning (Berghs School of Communication.) Som diplomerad coach jobbar hon också med individuell utveckling.

Anna är också konstnär med ateljé i Gustavsbergs hamn.

Hon finns representerad hos www.saj.se och www.talarforum.se och är medlem i NSA – Talarföreningen Sverige för professionella talare. 

Affärsmodellen a la Anna Almberg AB

Värdegrunden – var på allting vilar


Jag är snäll!

Jag tar ansvar för det jag levererar. Jag är öppen, intresserad och lyhörd. Jag är generös. Jag är rädd om miljön och om mina medmänniskor.

Jag är idérik!

Allt behöver inte vara färdigt. Det är bättre att testa idéer, lära sig av erfarenheten och bedriva utveckling som en kreativ levande process.

Jag är långsiktig!

Ledarskap och intern kommunikation är ett långsiktigt arbete. Därför levererar jag inte quick-fix utan det som som ger resultat, även om resultatet är ett endaste steg.

Samarbetspartners