Vi har ett liv på jorden och tänk så mycket tid av det endaste livet vi spenderar på jobbet, så nog tusan är vi värda att ha det bra!

Det är ett privilegium att göra det jag gör!

Jag är en av Sveriges främsta föreläsare inom intern kommunikation och kommunikativt ledarskap. Min fasta övertygelse är att bra kommunikation är en förutsättning för ett hållbart arbetsliv. Mår människorna bra gör organisationen också det.

För mig är inte intern kommunikation en bisak; det är en huvudsak som i allra hösta grad påverkar resultat, framgång, engagemang och arbetsglädje. Kanske är det sistnämnda det som driver mig mest. Människan spenderar så ofantligt stor del av sitt liv på jobbet, och då är viktigt att vi tycker att det är kul att gå dit. Jag brukar skämta och säga att jag vill att arbetslivet ska vara som en ananas; stolta verksamheter med medarbetare som bär kronor och som är söta inifrån och ut. 

Många av Sveriges mest framgångsrika företag och största organisationer har anlitat mig som strategisk rådgivare så väl som inspiratör och jag får ofta allra högsta betyg för mina genomföranden. Jag blir stolt sär jag får de där mejlen ”tack vare det du lärde mig har vi fått upp engagemanget i hela gruppen” eller ”hela vårt departement jobbar nu med intern kommunikation utifrån din kanalstrategi”.

Digitala kurser är här för att stanna – så också hos mig

Sedan många år bor jag på Värmdö utanför Stockholm och här har naturen kommit att bli ett viktigt komplement till ett hektiskt yrkesliv. Att föreläsa digitalt passar mig väldigt bra. Jag tycker att det är roligt och dessutom innebär det betydligt färre hotellnätter och resor. (Även om jag givetvis också uppskattar riktigt ögonkontakt mellan varven). Jag är konstnär med ateljé i Gustavsbergs hamn och där jag numera också min sändningsstudio. Den rosa fåtöljen har blivit min följeslagare när jag föreläser.

Och så lite formella kompetenser på det

Jag har en filosofie magisterexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap, utbildad vid Umeå Universitet och vid Södertörns högskola. Jag är diplomerad coach och snart diplomerad handledare. Är vidareutbildad inom Praktisk Processledning, Projektledning i flera omgångar, Klart Ledarskap och Medieträning och flera olika skrivarkurser.  Jag har tidigare ansvarat för Systembolagets interna kommunikation och har varit pressekreterare. I mitt företag har jag jobbat med universitet och högskolor, byggbransch, kommuner, landsting och regioner, handel, stålindustrin, fackförbund och läkemedelsbranschen. Med andra ord: överallt och med hur många som helst. Jag har varit kursansvarig på Berghs School of Communication och finns representerad hos de flesta Talarförmedlingar. Som person beskriv jag ofta som modig, kreativ, kunnig och inspirerande. 

Affärsmodellen a la Anna Almberg AB

Värdegrunden – var på allting vilar


Jag är snäll!

Jag tar ansvar för det jag levererar. Jag är öppen, intresserad och lyhörd. Jag är generös. Jag är rädd om miljön och om mina medmänniskor.

Jag är idérik!

Allt behöver inte vara färdigt. Det är bättre att testa idéer, lära sig av erfarenheten och bedriva utveckling som en kreativ levande process.

Jag är långsiktig!

Ledarskap och intern kommunikation är ett långsiktigt arbete. Därför levererar jag inte quick-fix utan det som som ger resultat, även om resultatet är ett endaste steg.

Samarbetspartners