En hyllning till mamma och pappa på internationella kvinnodagen  

Författare:

Internationella kvinnodagen och idag tänker jag på min mamma och min pappa och den styrka jag fick med mig som barn. Alla dessa råd och värderingar som de så ofta upprepade och levde. Resultatet blev en inre styrka som gör mig fri och stolt som kvinna. Jag tar plats i livet och jag har skapat mig en arena där jag står stadig som människa.

”Bli inte beroende av männen Anna. Kom ihåg att du är ett subjekt, en egen tänkande människa med gränser. Du är inte ett objekt och ditt värde står inte i relation till männens blickar. Vänta med att sminka dig, tvätta bort din eyeliner du är fin precis som du är.

Anna, tro aldrig att du kan hjälpa en man, se till att bli friare än så, du behöver inte prestera som hjälpare för att få kärlek. Hitta en jämlike och ta ingen skit. Ha sisu och håll huvudet högt. Håll på dig lite och var försiktigt med att tappa bort dig i natten ute på lokal.

Skaffa dig en universitetsutbildning, när du har kunskap blir du lyssnad till och kan lättare ställa sig över patriarkatet. Bli riktigt duktig på något Anna, bli en expert, den som är djup i sin kunskap får en tyngd bortom de stereotypa könsrollerna. Våga ta rummet och när du förväntar dig utrymmet så får du det också. Du vet Anna, en enda människas röst kan påverka hela världen och då spelar det ingen roll om du är kvinna eller man. Och för guds skull kära dotter, lär dig byta dina egna cykeldäck.”

På cykeldäcken gick jag bet men resten blev bra.

Tack.