I denna ljuva sommartid

Författare:

Bild: I denna ljuva sommartid konstnär Anna Almberg maj 2019

I bilen på väg ut till kunden i Solna startade veckans spellista på Spotify. När jag hörde de somriga textraderna kunde jag inte annat än att höja volymen.

I denna ljuva sommartid
gå ut, min själ, och gläd dig vid
den store Gudens gåvor.
Se, härligt smyckad jorden står,
se hur för dig och mig hon får
så underbara håvor!

Så sprirande grönt och vackert allt är nu. Havet är fortfarande klart och sommaren ligger framför oss. Glassarna, badet, samtalen, likväl ångesten över allt som borde fixas på landet och över ogräset som nästan vinner över rosorna. För egen del ska jag bege mig norröver, till stugan, sen blir det blir en liten resa till Gotland, ön vi älskar mer och mer och så planerad oplanerad tid med utrymme för spontanitet. Jag vill ha utrymme för eftertänksamhet och för dagar att vakna upp och lyssna på kroppen “vad vill jag idag”. Hemmavid är också ett vackert ord. Att vara hemmavid med utrymme att resa in i sig själv – vem säger att lyckan ständigt bor i upplevelsen på andra sidan jorden? Sommaren är för mig ett utrymme till att komma i kontakt med sig själv. Charterresan in i min egen fantasi, till nya idéer och reflektioner.

I höst börjar jag jobba igen 7 augusti. Ett gäng rektorer ska få sig en föreläsning om förändringsarbete och utveckling.

Tills dess vill jag önska alla en GLAD sommar.

Sol/Anna