Föreläsare söker jobb

Författare:

Någon åt en fladdermus och så stängdes hela världen ner. Man kanske inte får skoja om den allvarligaste krisen i modern tid men allt är så surrealistiskt. Det är nästan svårt att ta in det här med planeten Jordens och människans skörhet. Min egen skörhet kan jag däremot försöka göra något åt.

Jag sitter här och funderar på vad jag vill med min vår. 90 % av mina uppdrag som föreläsare har ställts in eller flyttats på den obestämda framtiden. Jag har en buffert. Jag klarar mig ett tag. Många av mina föreläsande kollegor tar den här pausen till inläsning, planering och fixa med hemsidor och annat. Själv skulle jag kunna plantera i trädgården och lära min 1 åring stampa i vattenpölar ända till midsommar. Men vill jag det? Eller vill jag faktiskt göra något än mer meningsfullt? Det senare känns båda mer sant och relevant. Dessutom kan min son redan allt om vattenpölar.

Det här kan jag bidra med

Därför har jag nu satt samman en lista på sådant jag gladeligen tar tag i. Jag tänker att jag har ett ganska stort kontaktnät i båda offentlig och privat sektor så någon kanske kan förbarma sig över en borttappad föreläsare. (Som förhoppningsvis kan skapa skillnad för er också.)

  • Jag har uppgraderat mitt abonnemang till obegränsad surf och jag kan därför erbjuda massor av kommunikationsrådgivning digitalt.
  • Jag kliver gladeligen in med händerna i myllan och stödjer er med den interna kommunikation. Jag tror jag är extra duktig på att ta fram chefsstöd, jobba med förändringskommunikation och leda virtuella lägereldar. Kom ihåg att människor behöver prata med varandra nu!
Bildkälla: Svenska Lottakåreren
  • Jag hjälper också gärna till i vård, omsorg och där samhället behöver mig/oss mest. Jag tänker på min 103 åriga mormor Astrid Helena Ytterström som överlevt två världskrig och mer där till. Hon brukar berätta om hennes tid i Lottakåren. Det var svåra tider men alla bidrog efter bästa förmåga. Vet du om en verksamhet som behöver min kraft, mitt driv och min omtanke så säg till. En arbetslös föreläsare kan verkligen vara bra att ha (hoppas jag).

Sen när det här är över ser jag fram emot att starta igång alla hjul igen och föreläsa. Jag tror att kommunikation, samhörighet, vi-känsla och förmågan att lyssna till varandra är viktigare än någonsin.

Har du ett uppdrag: Hör av dig till hej@annaalmberg.se