Välkommen 2020

Författare:

"Vi har ett arbetsliv att förbättra"

Det nya året. Det oskrivna bladet. Jag har ägnat de första arbetsdagarna åt att som någon sa ”backa för att ta sats”. Jag har tänkt på sådant som; vem vill jag vara och vad vill jag utstråla? Vilka slags kunder vill jag ha och vad vill jag erbjuda? Det resulterade i att jag gett en ny byrå en brief till en uppdaterad hemsida, bokat fotograf för nya pressbilder och så har jag satt en ny vision. Från en vision om arbetsglädje inser jag att det jag drivs av är att skapa ett hållbart arbetsliv. Det är bredare än att bara jobba med intern kommunikation, även om det är mitt huvudsakliga bidrag. Jag vet att det finns ett direkt samband mellan kommunikation, starka relationer, arbetsglädje, engagemang och hållbarhet. Det känns mer passionerat för mig att faktiskt på allvar bidra till ett bättre liv för människor – för det är en av effekterna av fungerande kommunikation.

I år har jag många roliga projekt att ta tag i. Jag jobbar för stora koncerner med att ta fram kommunikationsverktyg för deras ledare. Jag hjälper flera företag inom byggbranchen med såväl kulturfrågor såväl som kommunikationsfrågor. I mars ska jag ut på två utbildningsturnér inom skolans värld. Snart börjar Berghs dagskurs där jag som vanligt är kursansvarig. I höst är jag ansvarig för utbildningarna i kommunikativt ledarskap för Visions ledare. Bland mycket annat.

Nästa vecka åker jag iväg och målar en hel vecka på ett målarläger. Jag ser fram emot det år som stundar, både privat och yrkesmässigt.

Tja! (Som min 1 åriga son säger hela tiden).